O nama

Razvoj, proizvodnja, inženjering industrijske elektronike osnovne su djelatnosti tvrtke IEL osnovane 1990. godine.
Naša specijalnost su razvoj i proizvodnja modernih, visokokvalitetnih elektroničkih mjernih i zaštitnih uređaja kao i uređaja i sustava za nadzor i upravljanje procesima.

Djelatnici tvrtke IEL imaju višegodišnja iskustva na području razvoja elektroničkih uređaja i sustava za mjerenje električnih, procesnih i mehaničkih veličina. Mnogi od razvijenih uređaja koriste se u industriji, civilnoj i vojnoj ratnoj brodogradnji i kopnenoj vojsci. Na području elektroenergetskih sustava razvili smo i proizvodimo niz zaštitnih, mjernih i upravljačkih jedinica za NN, SN i VN postrojenja (Zaštita od električnog luka, Terminala polja, Nadstrujni i Naponski releji, Upravljačko signalni terminali, Mjerni terminali, Komunikacijski uređaji itd.) Daljinsko vođenje trafostanica (rasklopišta) 10(20)/0,4kV i rastavnih naprava u svrhu automatizacije energetskog sustava po dubini jedno je od važnijih segmenata naše djelatnosti.

Primjena najnovijih tehnologija numeričke obrade signala pri namjenskom razvoju inteligentnih elektroničkih uređaja omogućuje nam izbor primjerenih rješenja daljinskog vođenja trafostanica u naprednim mrežama bilo da se radi o revitalizaciji ili izgradnji novih trafo stanica.

Zajedno s najvećim hrvatskim tvrtkama (Končar, Dalekovod, HEP, HAC, HŽ) sudjelujemo u realizaciji najznačajnijih projekata u Hrvatskoj (isporuka opreme vlastite proizvodnje za daljinsko vođenje energetskih postrojenja na autocestama, željeznici, trafostanicama, elektranama itd.). Također surađujemo s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske na vojnim projektima (isporuka opreme vlastite proizvodnje za mjerenje, nadzor i upravljanja na brodovima Hrvatske ratne mornarice i modernizacija sustava za nadoz i upravljanje lansera rakete na oklopnom vozilu). Samostalno i zajednički sa  hrvatskim tvrtkama isporučujemo opremu vlastite proizvodnje na svjetsko tržište (Filipini, Malezija, Egipat, Albanija, Libija itd).

Budući da posjedujemo specijalistička znanja i rješenja za sustave nadzora i upravljanja na vojnim objektima vrlo često ta znanja koristimo pri transferu tehnologije iz vojnih aplikacija u industriju.

Da bi se u oštroj tržišnoj konkurenciji novorazvijeni proizvodi na vrijeme pojavili na tržištu i bili konkurentni po cijeni, funkcijama, potrošnji energije, itd., za svaki razvojni projekt koristimo multidisciplinarni rad niza specijalista koji kompleksnim interakcijama povezuju različite tehnike i tehnologije. Razvojem uređaja pomoću CAD/CAE sistema znatno povećavamo produktivnost svakog našeg razvojnog inženjera, što se direktno manifestira kroz brži, kvalitetniji razvoj odnosno kvalitetniji proizvod.

Prije nego što se odlučite na trajnu suradnju s nama bilo u sklopu razvoja novih uređaja, nabavke gotovih, ili servisa postojećih proizvoda, predlažemo da nas kontaktirate kako bi iznašli najbolja rješenja za vas.

Back to top